Toiminta

Säätiö toteuttaa tarkoitustaan jakamalla avustuksia ja apurahoja sekä vaalii henkistä perintöään mm. järjestämällä veteraani-iltoja, joissa ensisijaisina ohjelman suorittajina ovat avustusta saaneet nuorisoryhmät. Asuinhuoneistojen vuokraus kuuluu osana säätiön sijoitustoimintaan.

Avustukset, apurahat, stipendit

Säätiö jakaa avustuksia ja apurahoja vuonna 1944 vahvistettujen sääntöjensä mukaisesti ensisijaisesti toiminta-alueellaan (entinen Vakka-Suomen suojeluskuntapiirin toiminta-alue): Eura, Eurajoki, Kiukainen, Kustavi, Köyliö, Laitila, Mynämäki, Pyhäranta, Rauma, Säkylä, Taivassalo, Uusikaupunki, Vehmaa ja Yläne. Apurahojen ja avustusten hakuaika päättyy 30. syyskuuta. Ilmoitus vuosittain haettavista, nuorisotoimintaan kohdennetuista apurahoista julkaistaan toiminta-alueen lehdissä elokuussa.

Stipendit raumalaisista oppilaitoksista valmistuville jaetaan oppilaitosten esitysten perusteella joko keväisin tai syksyisin. Jaettavissa olevat stipendimäärät ilmoitetaan oppilaitoksille alkuvuodesta.

Veteraani-illat

Vuosittaisia, marraskuun alkuun sijoittuneita, isänmaallisia veteraani-iltoja säätiö on järjestänyt vuodesta 1964 alkaen. Veteraanien lisäksi iltoihin on osallistunut myös puolustusvoimien ja reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöjen sekä muiden yhteistyötahojen edustajia. Viiden vuoden välein on veteraani-iltoja vietetty säätiön vuosijuhlina, joihin myös lotat on kutsuttu mukaan. Viimeistä laajalle kutsuvierasjoukolle järjestettyä veteraanijuhlaa vietettiin 2.11.2014 Kulttuuritalo Posellissa.

Vuokrahuoneistot

Näkyvään säätiötoimintaan kuuluu olennaisesti myös asuntojen vuokraus, jota varten säätiöllä on omistuksessaan n. 20 huoneistoa Rauman keskusta-alueella ja sen läheisyydessä.

Vapaana olevista asunnoista ilmoitetaan paikkakunnan lehdissä. Vuokrasuhteiden pienen vaihtuvuuden vuoksi ei säätiön käytössä ole kiinteitä hakuaikoja eikä jonotuslistoja.